מעי, למה אתה רוגז?

עיתון לאישה

13.5.19

הרופאה אמרה לאפרת בר לב, שאין טיפול למעי רגיז, אז היא הפכה לנטורופתית, ופתחה מרכז השתלמויות למטפלים ברפואה משלימה. צפורה רומן

לאחר הצבא נרשמה אפרת בר לב (41) לבית הספר להנדסאים של אוניברסיטת תל אביב, במטרה לעסוק בתכנות מחשבים. במשך שנים עבדה בהייטק, במשרות הכרוכות בשעות עבודה רבות.
"זה היה טוב ונחמד, כל עוד לא היו לי ילדים", היא אומרת.
"כשנולדו ילדיי, היום בת 15 ובן 12, הבנתי שהאידיאל שיצרתי, מורכב יותר, במיוחד כי גם בעלי עבד בהייטק. תמיד ציירתי לעצמי תמונה שבה אני מצליחה בכל החזיתות: אוכל בריא, זמן איכות לעצמי, חוגים, טיפוח אינטלקט ויצירתיות, טיפוח הזוגיות וגם הצלחה בקריירה, אבל המציאות טפחה על פניי – קרסתי פיזית ורגשית". כיום, היא תושבת כפר סבא, נטורופתית, ומייסדת קמפוס אפרת בר לב – מרכז השתלמויות למטפלים ברפואה משלימה.

לפני עשר שנים, הלחץ היומיומי שבו הייתה נתונה, החל להתבטא. "מערכת העיכול שלי יצאה מאיזון", היא מספרת. "התחלתי להרגיש התכווצויות, בחילות ונפיחות בבטן, שהיו מלוות בכאבים ובתחושת אי-שקט בכל הגוף. לא הצלחתי לתפקד, לא הייתי במיטבי בעבודה ובבית, וזה גרם לי תסכול".

רופאת המשפחה אבחנה שהיא לוקה בתסמונת המעי הרגיז, בגלל סטרס, ואמרה שאין פתרון למצב.
היא הציעה לה תרופות להקלת העוויתות במעי בזמן התקף, וכדורים נגד דיכאון וחרדה.
בר לב: "סירבתי להאמין שאין פתרון. הבנתי שעליי לחפש בעצמי את הפתרון, כדי לתקן את הגוף שלי. כשם שאני לוקחת על עצמי משימה ופותרת תקלות במחשב, כך אחפש דרך לפתור את השיבוש הפיזיולוגי שנגרם במערכת העיכול שלי".

היא החלה לחפש מידע באינטרנט וברשתות החברתיות, כדי להבין איך הגוף עובד, נחשפה לרפואה משלימה, והבינה שכשעוברים מאורח חיים קלוקל לאורח חיים בריא יותר, הגוף מפעיל מנגנונים של ריפוי עצמי.

"אני מבית ממוצא עיראקי, ונזכרתי שכשכאבה לי הבטן, אמי הייתה מכינה לי חליטת זרעי קימל או זרעי שומר. כאישה מודרנית, לא נעזרתי ב-'רפואת סבתא', אך החלטתי בכל זאת, להיעזר ברפואת הצמחים, דיקור סיני ורפלקסולוגיה, כדי להרגיע את מערכת העיכול, מערכת העצבים, ולהקל על התסמינים.
כשראיתי שיפור במצבי, התאהבתי בעולם צמחי המרפא – הדרך של הטבע, לאתחל מחדש מנגנונים שהתקלקלו בגוף".

במשך השנים, העמיקה את הידע שלה באנטומיה ופיזיולוגיה, למדה נטורופתיה במכללת מדיסין, ובמקביל לטיפול בעצמה, החליטה לעזוב את עולם ההייטק, ולהתמקד ברפואה משלימה, כדי לטפל באנשים אחרים.
"הבנתי, שלעיתים לא די בהעברת אורח החיים מא' לב', כדי שכל הבעיות ייפתרו.
לעיתים, השיבוש הפיזיולוגי כל כך חמור, שהגוף לא מצליח לתקן אותו", אומרת בר לב.

היא חיפשה מידע על חקר מחלות כרוניות, התוודעה למחקרים ומידע חדשני, והתמקדה בטיפול באנשים עם מחלות מתמשכות (לפרטים: www.efratbarlev.co.il)

  • באילו בעיות את מתמקדת?
    "מיגרנות, טינטון באוזניים, פסוריאזיס, האשימוטו (מחלה אוטואימונית שתוקפת את בלוטת התריס), עייפות, נשירת שיער, כאבי מחזור, גלי חום, שחלות פוליציסטיות, משקל עודף, אלרגיות ועוד מצבים בריאותיים שלא נמצא להם פתרון".

לפני שנה וחצי, במקביל לטיפולים בקליניקה, ייסדה מרכז השתלמויות למטפלים ברפואה משלימה.

"לא פעם, שמעתי ממטופלים, שהרפואה המשלימה, לא פתרה להם את הבעיה. מניסיוני, מטפל ברפואה המשלימה, שרוצה לספק תוצאות מובהקות למטופלים שלו – בעיקר במחלות כרוניות מתמשכות ועיקשות, שלא מגיבות לטיפול של הרפואה הקונבנציונאלית או המשלימה – עליו לאתר את מקור הבעיה.

כאדם סקרן, אני קוראת המון מחקרים, משתלמת בכנסים, לומדת בקורסים מתקדמים ומאתרת מידע, ואז אני מרכזת ומנגישה אותו לאנשי מקצוע, שבאים להשתלמות בקמפוס שלי.

  • מה מצבך היום, מבחינת המעי הרגיז?

"לקח לי שש שנים, אך הרפואה המשלימה סייעה לי להביא את הגוף למצב שבו איני סובלת ממעי רגיז.
מכאן המסר שלי: אל תשמעו למי שאומר לכם, 'אין מה לעשות, תחיה עם זה',
אפשר למצא פתרונות, גם במצבים שנראים כמו מבוי סתום".